Bambu lab studio, pla ayarları ve baskı hakkında sorularım var

Bambu Lab
ArthurvMorgan
Konuyu Açan
ArthurvMorgan
⚙️ Aktif Üye
13.03.2026 04:05
1 Yanıt
3 Görüntülenme

1-2 haftadır yazıcıyla denemeler yapıyorum aldım alalı. Merak ettiğim bir kaç soru var. Yanıtlarsanız sevinirim. 

İlk flamenti taktıktan sonra yazıcıya gönderirken akış kalibrasyonu ve yatak kalbrasyonu yaptım fakat sonraları bu iki ayarı kapattım. Bunları standart her baskıda açmak gerekiyor mu? Özellikle final baskılar için. 

Destekler kolay sökülüyor fakat etek bildiğin yapışıyor modele. Bunun bir ayarı var mı? 

x aksının rezonansı öncekilerle uyuşmuyor diye bir uyarı alıyorum. Ama baskı da alıyor. Bu uyarıyı dikkate almalı mıyım? 

Dikiş, kabuk ürünlerde hem içerde hem dışarda oluyor sanırım. Buna yapacak bir şey var mı? Rastgele gibi modları da denedim. 

Genel olarak sorunum flament beyaz renkte olduğu için mi bilmiyorum hataları sanki çok belli ediyor. Biliyırum çok fazla ayar var ve hepsi birbirini etkiliyor fakat bana olması gerektiğinden daha kalitesiz çıkıyor gibi geliyor. 

Aşağıdaki ayarlı spotun alt silindir kısmında destek çok yapışmış örneğin. Çıkartırjen ampülün dayandığı radiuslu kısmı da söktü. Acaba iyice soğumasını da mı beklemek gerekiyor bilemedim. İyice dayanıklı olsun diye Duvar döngüsünü 5 yaptım. 0.4 mm nozul çapı olduğu için et kalınlığını da 2.4 mm yapmıştım. 

ikinci bantlıkta dikişi rastgele diye dağıttım. Kaliteli bir baskı diyebilir miyiz bilemedim. 

En sondaki kutuyu fuzy yani bulanık yaptım dışı. Görece en iyisi o oldu. 

Kahverengi olan bulaşıklık renginden dolayı mı yoksa akış kalibrasyonu falan iyi okdu diye mi bilmiyorum daha iyi görünüyor baskı kalitesi olarak. 

Bu kadar detaylı yazmamın sebebi bir şeyler yapıyorum ama doğru mu yapıyorum yanlış giden ne anlamaya çalışıyorum. Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. 

Yanıtlar 1

Jakobiyan

Otomatik yatak tesviyesi genelde hep açık olsun. 5 6 dakika geç basılır en fazla. Ama ben genelde tablayı ve baskı kafasını ellemeden aldığım bir ürün ise 1 saatlik baskı basıyorsam bazen kapatıyorum.

Etek yalnızda dış kenar ve kenar genişliği 3 yapıyorum bir sorun olmuyor.

Diğer sorunlarında resim paylaşmışsın galiba ama gelmemiş. Ürünü tabladan çıkartırken soğuması daha iyi olacaktır.

1
}