Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet
Bambu Lab
B
Konuyu Açan
bugxibunny
🍀 Yeni Üye
13.06.26 00:30
1 Yanıt
3 Görüntülenme
0 Beğeni
3D Yazıcı Modeli : P2S

Merhaba ben ürünü yeni aldım ama şimdiden 250 saati geçik yazdırma yaptım şimdi sorunum şu benim Porima markasının filamentlerini kullanıyordum ta ki bayram da sipariş verdim son gelen partiden memnun kalmayana kadar bayramda sipariş verdim bayramdan 2 gün sonra teslim aldım kahverengi ve sarı renklerde özellikle nozulumu tıkadı ilk önce kısmi sonrasında ise bir iki gün içinde tam tıkadı farkettim ki bayat ürünler hemen kırılıyor vs esun markasına geçmeyi düşünüyorum önerileriniz nelerdir elimdeki filamentleri ne yapmalıyım porima ile iletişime geçmedim aynı zamanda esun ile ilgili görüşleriniz nelerdir yeni başladım bu arada 3d yazıcılarla ilgilenmeye.

Yanıtlar 1

M

Merhaba, öncelikle forumumuza hoş geldiniz.

Bayat olduğunu düşündüğünüz filamentler için önce firmayla görüşmenizi tavsiye ederim. eSun markası filament olarak iyi ve kalitelidir, yıllardır sektöre öncülük etmiş bir firma diyebilirim. Ama isterseniz piyasada birçok yerli firma da var, onları da tercih edebilirsiniz. Ben son zamanlarda Filenta kullanıyorum, FP'yi önerebilirim; onun yanında Elsa3D de var, onu da deneyebilirsiniz.

Bayat filamentlere gelince, kullanacaksanız fırında kurutma işlemi yapabilirsiniz; nem değeri düşünce tekrar kullanılabilir hale geliyorlar. Filamentlerin en büyük düşmanı maalesef nem.

Nozzle temizlemek ve bu tür tıkanma sorunlarında da soğuk çekme (cold pull) yapabilirsiniz.

@ArthurvMorgan  hocam ununla ilgili içerik yayınlamıştı buraya bırakıyorum.

https://3dprinterdestek.com/forum/konu/631/nozul-icindeki-pisligi-almak-icin-soguk-cekim-yontemi 

0