Yapay Zeka ile 3D Model Oluşturma — Siz Hangi Aracı Kullanıyorsunuz?

Yapay Zekâ & 3D Baskı
erolblt
Konuyu Açan
erolblt
Moderatör
🧠 Rehber
06.03.26 11:29
6 Yanıt
146 Görüntülenme
1 Beğeni

Merhaba,

Son zamanlarda yapay zeka ile figür ve 3D model oluşturma reklamları çok çıkmaya başladı önüme, özellikle Meshy AI çok görüyorum. Merak edip denedim, Meshy 6 ile fotoğraftan model oluşturmasını oldukça başarılı buldum.

Sizin kullandığınız bir araç var mı, öneriniz tavsiyeniz nedir? Denemiş olduğum modeli aşağıya ekledim, sizce nasıl olmuş? 

Ekli Dosyalar
meshy-ai-yuklenen-resim.webp
meshy-ai-yuklenen-resim.webp
2,01 MB
meshy-ai-model.webp.png
meshy-ai-model.webp.png
199,18 KB

Yanıtlar 6

yucakcraft3d

Ben Chatgpt ile görsel oluşturup, 3D Hunyuan sitesinden 3D haline çeviriyorum, 2 yapay zekayıda tamamen ücretsiz versiyonlarını kullanıyorum, buna rağmen gayet başarılı ve istediğim gibi modeller ortaya çıkıyor. Herkese denemelerini tavsiye ederim.

2
erolblt
yucakcraft3d kullanıcısına cevaben:
Ben Chatgpt ile görsel oluşturup, 3D Hunyuan sitesinden 3D haline çeviriyorum, 2 yapay zekayıda tamamen ücretsiz versiyonlarını kullanıyorum, buna rağmen gayet başarılı ve istediğim gibi modeller orta...
Bilgilendirme için teşekkür ederim.
0
HectorSalamanca

Meshy AI çok reklam veren ve dolayısıyla bilinen bir site.

Konuyu görünce Meshy AI'ı tekrar denedim. Hatta Tencent ile karşılaştırdım. 1 görsel için Meshy 6'yı Tencent'e göre daha başarılı buldum. Doku bizlere gerekmese de Meshy 6'ı daha başarılı.

Ücret tarifesine baktığımda 15$ ve 48$'lık tarifeleri var. Ücrestsiz olan Meshy 4 ve Meshy 5 de hiç başarılı değil. 

Bu sebeple Tencent'i kullanmaya devam edeceğim.

1
ArthurvMorgan

Ben de denemek için mesh ai kullanmıştım. Cidden çok başarılı yapıyor ücretsiz versiyonu bile. Sadece tek sıkıntısı aşırı detaya girememiştim. Dışı yün ile örülmüş gibi olsun dediğimde yaptıramamıştım. Doğru promptu da giremedim muhtemelen. Uğraşırken krediyi de tüketmişti. Ama onun haricinde yeğenimin kağıdı çizdiği karakteri bile çok güzel 3d modellemişti ama bulamadım şimdi aradığımda. Harry potter modelletmişim onu gördüm. 

Screenshot_20260307_071428_Firefox.jpg
Screenshot_20260307_071428_Firefox.jpg
369,33 KB
0
erolblt

Meshy AI — Özellikle Meshy 6 fotoğraftan modele geçişte oldukça başarılı. Ama ücretsiz sürümleri zayıf, ücretli versiyonda ise kredi sistemi can sıkıcı olabiliyor.

Tencent Hunyuan 3D — Tamamen ücretsiz, Meshy 6 kadar güçlü olmasa da doku gerektirmeyen modeller için gayet yeterli görünüyor.

ChatGPT + Hunyuan kombinasyonu — Önce görsel üretip sonra 3D'ye çevirmek mantıklı. İki araç da ücretsiz kullanılabiliyor.

Benim değerlendirmem: Bütçesi olmayanlar için Hunyuan iyi bir başlangıç noktası. Kaliteli ve dokulu sonuç isteyenler içinse Meshy 6 öne çıkıyor. Hangi yöntemi seçeceğiniz tamamen ihtiyacınıza göre şekilleniyor.

0
Bektassaka

Meshy yıllık ücretli modelini kullanıyorum. Fotoğraftan 3d ye çevirme işlemi başarılı ancak bunu baskı için indirmek istediğinde biraz bozuyor. Ve renkli içi dokuma işlemi yapılıyor ancak indilen dosyada renk vermiyor. 

0