Snapmaker U1, BambuLab A1'i piyasadan silecek mi?

Bambu Lab
HectorSalamanca
Konuyu Açan
HectorSalamanca
⚙️ Aktif Üye
25.02.2026 22:05
5 Yanıt
60 Görüntülenme

Merhabalar,

Snapmaker U1'in çıkmasıyla beraber renkli baskı teknolojisi nihayet olması gereken noktaya ulaşabildi. Snapmaker U1'den daha önce BambuLab H2C çıkmasına rağmen piyasada bu kadar gündem olmadı. Çünkü fiyatı oldukça yüksekti.

İlk izlenimim, tercih edilmesinin en belirgin özelliğinin zaman tasarrufu ve israfsız baskı sağlaması olduğu yönünde. Bu aşağı yukarı herkes için aynıdır.

Kimse bu olumlu geliştirme karşısında baskı kalitesini düşünmüyor ve ön siparişi veriyor. Bu durum markanın aldığı kararın doğruluğunu gözler önüne seriyor. 

Renkli baskıları sık aldığınızı düşünürsek siz olsanız 2 tane BambuLab A1 Combo mu satın alırsınız yoksa 1 tane Snapmaker U1 mi?

Yorumlarda buluşalım.

Yanıtlar 5

3dprinter.58

@HectorSalamanca U1 kesinlikle

1
ArthurvMorgan

çok renkli baskıdan çok alanlar için eğer U1 kronik arıza veren bir şey çıkmazsa U1 daha iyi. Aslında bambu'nun fiyat politikasında da uygun bir yere oturuyor. bambu lab a1 combo 21 bin civarı. u1 40 bin civarı. iki katı ama performans da iki katı görünüyor. Şu ana kadar kronik tipte arıza haberleri de gelmedi hiç erken aşama olsa da. 

Hobiciler bütçesini zorlayıp alabilir. Ticaret için yazıcı alacak olanlar içinse bence kesinlikle alması gereken bir şey hem zaman hem az atık gitmesi sebebiyle. Gerçi toptan iş yapanlar da az atık üretiyor yatakta çok model olduğu için ama u1 hareket mekanizması olarak da core xy dedikleri sadece z aksında oynuyor motor. 

Ekosistem rahatlığı olarak bilmediğimden yapay zeka amcaya sordum. Snapmaker da kendi ekosistemini yaratmış görünüyor. A1 artık teknoloji olarak gerilere düşüyor gibi. En azından alternatifsiz değil. Son kullanıcı olarak bize yarar aralarındaki rekabet. 

0
Bektassaka

@HectorSalamanca biraz daha bekleyip eksiklikler giderildikten sonra u1 seçerdim

0
yucakcraft3d

Şuan ki gelen haberlere göre benim karşıma henüz hata ile alakalı bilgiler çıkmadı, eğer ki bu böyle devam ederse ve uzun vade de renkli baskı alırken problem yaşanmazsa tabi ki de U1 tek seçenek olacak gibi duruyor.

0
Remparts

Hocam piyasadan silmek gibi değilde şekil değiştirmek diyelim . A1 zaten piyasayı domine etti ama bu sonsuza kadar tabi sürmicek. Snapmaker U1 yeni nesil çoklu atıksız sisteme sahip .Çok başlı yazıcılar baskı hızı ve maaliyet acısından cok daha kaarlı. yakın zamanda Quadro da çıkacak diye biliyorum. ucuz diye A1 alıcaklar hala olacaktır ve güzel bir cihaz. ama bence U1 şu an piyasanın en iyi cihazlarından birisi

0