Merhaba. İsmim Taha. Makine mühendisi olarak 3 yıldır sektörde çalışıyorum. Tasarım konularına ve programlarına hakimim. Amatör olarak 3D yazıcılar ile ilgileniyor ve tasarım programı eğitmenliği de yapıyorum. Bu platformda 3D hızlı prototipleme üzerine herkesin iyi ya da kötü bir şekilde uğraştığını zannediyorum. Kütüphanelerde bulabileceğiniz hazır modellerin haricinde ihtiyaca yönelik tasarım ihtiyaçlarınız için benimle iletişime geçebilirsiniz. Tasarım çalışmalarımı Catıa, Solidworks ve Freecad üzerinden yapıyorum.
3D Modelleme Desteği
Yanıtlar 8
@Remparts Hayır Fusion dersi vermiyorum. Genel kanı olarak Fusion'a yönlenen çok kişi var ancak hem kullanım pratikliği hem de açık kaynak kodlu ve ücretsiz olması bakımından Freecad'i tavsiye ederim.
@Remparts Ben Fusion360'ı öneririm. Teknik Kariyer Youtube hesabı üzerinden izlerek 15 günde öğrenebilirsiniz.
@Remparts zaten 3 yıl kişisel kullanım için lisans gerektirmiyor
Arkadaşlar iki sorum olacaktı.
1-) Aşağıdaki görseli saydığınız programlardan hangi ile daha kolay ve işlevsel çizebilirim? Ona göre çizim programına çalışmaya başlayacağım.
2-) Bu ürünün stl dosyası satılıyor. Ben bunu alsam instagram üzerinden isteyenlere basıp satışını gerçekleştirsem ilerisi için nasıl bir sıkıntı oluşur. Bu sıkıntılara girmeme adına çizim üzerinde ufak değişiklikler vb. bir yol var mı?
Teşekkürler.